ULB-studente getuigt op Facebook: 'Ontvoerd en verkracht door valse Collecto'

KVDP, LG, PJS
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
04/11/2019
Updated: 04/11/2019 12.06u

Een 20-jarige ULB-studente getuigt op Facebook over hoe ze zaterdag ontvoerd en verkracht zou zijn geweest door een valse Collecto-bestuurder. De studente diende zondag klacht in, bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ.

"Ik wil mijn pijnlijke ervaring hier delen, zodat dit niet meer opnieuw gebeurt", getuigt de studente anoniem op de Facebookpagina ULB Confessions. "Na een doop heeft een valse Collecto me meegenomen, ontvoerd, gekwetst en verkracht." Dat gebeurde volgens de getuigenis in de buurt van een zaal op de ULB-campus Pleinlaan aan de Triomflaan, vlakbij de begraafplaats van Elsene.

"Ik denk dat de bestuurder, die een MIVB-uniform draagt, van Maghrebijnse origine is en met een grijze Citroën rondrijdt, dronken meisjes opzoekt en zich voordoet als een Collecto- of taxibestuurder", gaat de studente verder.

Klacht ingediend

De getuigenis werd meer dan 2.000 keer gedeeld, anderen schrijven in een reactie dat dit hen ook al bijna is overkomen in de buurt van de ULB. De politie kreeg slechts melding van één verkrachting. Het Brusselse parket wacht nog op meer informatie, maar bevestigt wel dat de studente, een 20-jarige dame, zondag klacht heeft ingediend. Dat bevestigt ook de woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

“Zoals gebruikelijk is bij een aangifte van een verkrachting, heeft de studente een medisch onderzoek ondergaan. We wachten nu nog op de resultaten daarvan. Intussen lopen er ook nog een aantal onderzoeksdaden om de verdachte te identificeren”, zegt woordvoerder van het Brusselse Parket Dennis Goeman.

Waar de vrouw zou zijn opgesloten en hoe ze terug thuis geraakte, wil het parket niet kwijt. “We leggen geen verklaringen af die het onderzoek kunnen schaden”, aldus Goeman.

MIVB-uniform

Dat de studente getuigt over een man die een MIVB-uniform droeg, is vervelend voor de vervoersmaatschappij. "We hebben de Facebookpost gezien, maar niemand heeft ons iets gemeld. Ook in het verleden zijn zulke zaken nog nooit aan ons gemeld", reageert MIVB-woordvoerster An Van hamme.

"Dit is vervelend, maar het is niet omdat iemand een uniform droeg, dat dit ook effectief een medewerker is. Het ontbreekt ons aan gegevens, maar we blijven dit aandachtig opvolgen", aldus de MIVB-woordvoerster nog.

Wie slachtoffer is geworden van aanranding of verkrachting, kan contact opnemen met de politie via 0470983853 of surfen naar www.seksueelgeweld.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Justitie , verkrachting , ontvoering , Collecto

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni