| Vakbonden blokkeren toegang celwagens aan Brusselse justitiepaleis

Vakbonden blokkeren toegang celwagens aan Justitiepaleis

© Chris Verhaeghe
24/11/2021

De politievakbonden voeren sinds woensdagochtend actie aan het Brusselse Justitiepaleis. Ze blokkeren de ingang die gebruikt wordt om gedetineerden het gerechtsgebouw binnen te brengen. Er werd wel een uitzondering gemaakt voor de beschuldigde die momenteel terechtstaat voor het hof van assisen. “We willen niet dat hij door onze actie zou moeten worden vrijgelaten,” klinkt het bij de protesterende politiemensen.

Sinds 15 november voeren de vier politievakbonden dagelijks actie in het kader van de loononderhandelingen en de herziening van de eindeloopbaanregeling bij de politie. Vandaag blokkeert een delegatie van de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie de toegang voor de celwagens aan het Brusselse Justitiepaleis. Dagelijks worden gedetineerden die voor de rechter moeten komen langs die weg het gerechtsgebouw binnengeleid.

“Enkel medisch personeel en de celwagen die de beschuldigde van het hof van assisen vervoert, laten we door,” zegt Didier Van Heymbeeck van de Franstalige ACV-vleugel CSC. “We staan hier sinds vanmorgen en hebben verschillende celwagens rechtsomkeer doen maken. We staan hier nog tot deze namiddag. Omdat we niet willen dat iemand die voor het hof van assisen terechtstaat kan worden vrijgelaten door onze actie, hebben we daarvoor een uitzondering gemaakt.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni