Vandalen spuiten brandblusser leeg in RWDM-lokaal

© Frédéric Van Overtfelt
| Zo troffen de jeugdcoaches van RWDM het zaaltje dinsdagochtend aan.
Updated: 06-11-2019 - 06:21

Enkele vandalen hebben afgelopen weekend lelijk huisgehouden in een opslagruimte van het Edmond Machtensstadion van voetbalclub RWDM. Ze spoten een brandblusser leeg in het lokaal en gingen met enkele truitjes aan de haal. RWDM legde een klacht neer wegens inbraak en vandalisme.

Vandalen slaagden erin om een zijdeur van het Edmond Machtensstadion te forceren en zich zo een weg te banen naar een opslagruimte van RWDM. De vandalen scheurden er dozen aan flarden, gooiden alle spullen door elkaar en spoten de puinhoop onder met het schuim van een brandblusser.

“Puur vandalisme”, reageert RWDM-manager Thierry Dailly. “En dat is helaas niet de eerste keer. Vorig jaar gingen dieven met televisies aan de haal. Helaas is het stadion verouderd en kan je op bepaalde plaatsen makkelijk inbreken. We blijven met onze bescheiden middelen investeren in de veiligheid.”

Volgens Dailly kan de schade oplopen tot wel 4.000 euro. De truitjes en voetbaloutfits van de 600 jeugdspelers van de RWDM-jeugdacademie zijn beschadigd door het schuim van de brandblusser, en er zijn ook enkele wedstrijdshirts gestolen. De Molenbeekse voetbalclub legde klacht neer wegens vandalisme en inbraak, zo bevestigde de lokale politie aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?