Verdachte aangehouden na moord op 90-jarige juwelier in Anderlecht

LG
© Belga
10/12/2019

Een man is aangehouden voor de moord op een 90-jarige man in Anderlecht op 6 oktober, dat meldt het Brusselse parket. Het bevestigt daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Capitale. De verdachte verscheen gisteren voor de raadkamer.

Het lichaam van de gepensioneerde juwelier Daniël Vander Meuter werd begin oktober aangetroffen in zijn woning in de Homerusstraat in Anderlecht. De man was met geweld om het leven gebracht.

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Brussel vonden ter plaatse het vermoedelijke moordwapen terug, maar dat leverde niet meteen een doorbraak op.

De onderzoeksrechter liet een opsporingsbericht verspreiden en vorige week kon een verdachte worden opgepakt. Over de identiteit van de man kan het Brusselse parket voorlopig geen details geven. Zelf ontkent de verdachte de feiten.

“De verdachte is donderdag voor de onderzoeksrechter verschenen en werd aangehouden”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Hij verscheen gisteren voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde.”

Wat het motief van de feiten zou zijn geweest, is voorlopig niet gekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Justitie, Samenleving, moord, daniel vander meuter, Anderlecht, verdacht, juwelier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni