Verdachte bekent dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf op Rogierplein

© Alertes Controles de Police/Facebook
| De Kruidtuinlaan vlak voor het Rogierplein, ter hoogte van de Nieuwstraat.

De 24-jarige man die zondagochtend een voetganger zou hebben doodgereden in Brussel, heeft de feiten toegegeven. De man verschijnt deze namiddag voor de onderzoeksrechter met het oog op zijn eventuele aanhouding.

Zondagochtend kwam een 21-jarige man om het leven toen hij werd aangereden door een wagen. De bestuurder sloeg daarna op de vlucht, maar de politie kon zijn voertuig enkele uren later lokaliseren.

Maandag gaf de vermoedelijke bestuurder zichzelf aan bij de politie. Volgens het parket heeft de man tijdens zijn verhoor toegegeven dat hij iemand had aangereden. Waarom hij op de vlucht sloeg, is nog niet duidelijk.

De verdachte wordt later vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die kan beslissen om de twintiger onder aanhoudingsbevel te plaatsen op verdenking van onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en het in gevaar brengen van voetgangers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?