Vluchtmisdrijf Rogierplein: slachtoffer en dader bekend

Updated: 15-07-2019 - 15:46

Parket van Brussel

Het slachtoffer van het ongeval met vluchtmisdrijf, in de nacht van zaterdag op zondag, blijkt een 21-jarige Roemeen te zijn. De auto van de dader werd gevonden, maar de 24-jarige chauffeur zelf werd tot voor kort nog gezocht. Hij heeft zichzelf daarop maandagnamiddag aangegeven bij de politie.

De familie van B.I.P. werd inmiddels op de hoogte gebracht van zijn overlijden. De man werd rond 4.45 uur op zondagochtend aangereden op de Kruidtuinlaan, ter hoogte van het Rogierplein.

“De wagen kwam uit het centrum van de hoofdstad, reed de voetganger aan en pleegde daarna vluchtmisdrijf”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

Vluchtmisdrijf is geen uitzondering in Brussel: volgens cijfers van verkeersinstituut Vias zouden gemiddeld één op de acht bestuurders er wegrijden na een letselongeval. In Vlaanderen en Wallonië gebeurt dat minder vaak.

Toch wist het parket het vermoedelijke voertuig waarmee het ongeluk zondag werd veroorzaakt te identificeren met behulp van bewakingsbeelden. De wagen werd gelokaliseerd op de Helihavenlaan.

De verdachte zelf heeft zich maandagnamiddag aangegeven bij de politie. Zijn identiteit was reeds bij de politie gekend, het gaat om een man met de initialen A.M. geboren in 1995. Hij werd door de procureur des Konings van zijn vrijheid beroofd en wordt op ditzelfde ogenblik verhoord door de Brusselse politiediensten. Hij is gekend bij de politiediensten en justitie maar verkeert niet in recidivestatus.

Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld om te onderzoeken of de verdachte zich schuldig maakte aan onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en het in gevaar brengen van voetgangers. De onderzoeksrechter heeft 48 uur om de verdachte te verhoren en al dan niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?