Voetganger dodelijk aangereden aan Rogier, dader pleegt vluchtmisdrijf

Updated: 14-07-2019 - 13:48

Olivier Slosse van de Brusselse politie over het ongeval zondagmorgen.

Zondagnacht is een voetganger aangereden aan het Rogierplein in Brussel. Dat bevestigt de politie. Het slachtoffer is een man tussen de 20 en de 30 jaar oud, hij overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en is nog steeds spoorloos.

Vlakbij het Rogierplein in Brussel is zondag iets voor 05.00 uur een voetganger aangereden door een wagen toen hij de straat overstak. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, bevestigt Olivier Slosse van de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene.

“Het ongeval gebeurde rond 4.45 uur op de Kruidtuinlaan, ter hoogte van de Nieuwstraat”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Het slachtoffer is een man, maar hij werd nog niet geïdentificeerd.” Ondertussen is bekend dat het om een man tussen de 20 en de 30 jaar oud gaat.

Het parket heeft een onderzoek geopend en is op zoek naar de bestuurder die de voetganger doodreed. “Er is een verkeersdeskundige aangesteld en ook de technische recherche van de federale politie is ter plaatse gekomen voor onderzoek. We bekijken onder andere de beelden van bewakingscamera’s in de buurt om de wagen te identificeren.”

Er is een veiligheidsperimeter opgezet aan de Kruidtuinlaan vlak voor het Rogierplein. Die is rond 13.30 uur weer opgeheven.

Belliardtunnel

Zondagnacht gebeurde er eveneens een zwaar ongeval in de Belliardtunnel richting E40, waarbij een auto ondersteboven op de grond terechtkwam. "Maar een link tussen dat ongeval en de aanrijding aan Rogier is er niet," zegt Olivier Slosse van de politie aan BRUZZ.

"Het ongeval in de Belliardtunnel vond plaats rond 2.55 uur vannacht. De gewestelijke dienst Mobiris verwittigde ons omdat ze op hun camerabeelden een auto op z'n dak hadden opgemerkt. Ter plaatse was er geen spoor meer van de bestuurder. De wagen is getakeld en het ongeval wordt onderzocht. Mogelijk gaat het om een wagen die gestolen is," aldus Slosse.

190714 ongeval belliardtunnel
© Alertes Controles de Police/Facebook
| Zondagnacht gebeurde er eveneens een zwaar ongeval in de Belliardtunnel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?