Actiegroep 1081/0 opgericht na dodelijke aanrijding in Koekelberg

© FDR/BRUZZ
| Buurtbewoners plaatsten kaarsen en herdenkingsbordjes op de plaats van het dodelijke ongeval in Koekelberg.

In de nasleep van het dodelijk ongeval op de Jetselaan in Koekelberg afgelopen weekend richten buurtbewoners van de wijk rond metrostation Simonis een actiegroep op om meer verkeersveiligheid te eisen in de gemeente. Die zal wellicht 1081/0 heten, naar het voorbeeld van het Schaarbeekse 1030/0, al ligt ook de naam Noord-west Brussel/0 op tafel.

Buurtbewoners zijn maandagavond samengekomen om het slachtoffer van het dodelijk ongeval in Koekelberg te herdenken. Ze zijn boos op de beleidsmakers en vrezen dat de aangekondigde maatregelen niet zullen volstaan.

Verschillende inwoners van Koekelberg hebben de buik vol van de vele verkeersonveilige situaties, en dan met name rond het metrostation Simonis. Met de sluiting van de Leopold II-tunnel in de zomer, zal de verkeerssituatie volgens hen enkel verergeren.

1081/0

Tijdens de wake voor het slachtoffer is daarom vanuit een drietal wijkcomités het initiatief ontstaan om een actiegroep op te starten. "Samen willen we de circulatieproblemen aanpakken en praten over de onveiligheden die we dagelijks tegenkomen. Zo kunnen we tot voorstellen en oplossingen op lange termijn komen", stelt Jacques Van Neck van wijkcomité Les Archers.

Op dinsdagavond komen de buurtbewoners voor een eerste keer samen in GC De Platoo om hun verdere plannen te bespreken. Naar het voorbeeld van Schaarbeek, wordt het waarschijnlijk 1081/0 genoemd (een combinatie van het postnummer van Koekelberg en zero slachtoffers), al kan Noord-west Brussel/0 ook nog, omdat ook inwoners van Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem welkom zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?