De vrouw werd aangereden op dit zebrapad door een chauffeur die over het fietspad reed.

Bestuurder die vrouw doodreed had voorlopig rijbewijs

AM, KH, KVDP
© BRUZZ
31/03/2019
Updated: 01/04/2019 10.42u

Op de Jetselaan in Koekelberg is een vrouw doodgereden door een wagen, toen ze overstak op een zebrapad. De bestuurder reed over het fietspad terwijl andere auto's stilstonden. Hij had enkel een voorlopig rijbewijs en vervoerde passagiers, wat mogelijk niet mag. Het slachtoffer is een 30-jarige Roemeense.

De politie werd rond 11.30 uur opgeroepen voor een dodelijk ongeval op de Jetselaan, vlakbij de basiliek van Koekelberg. Het slachtoffer, een 30-jarige vrouw uit Brussel, stak de straat over op het zebrapad. "Twee wagens stopten voor het zebrapad, een derde auto haalde de twee stilstaande wagens langs rechts in over het fietspad", zegt Johan Berckmans van de politiezone West aan BRUZZ.

Jetselaan ongeval bloemen

Buurtbewoners plaatsten kaarsen en herdenkingsbordjes.

Op de plek van het ongeval - een gewestweg - bevindt zich een geschilderd fietspad zonder witte lijn (zie foto).

"De bestuurder kon niet meer op tijd stoppen. De vrouw werd enkele meters ver weggeslingerd." Zij overleefde de klap niet. De bestuurder van de wagen, een 19-jarige man, werd ondervraagd door de politie en het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Voorlopig rijbewijs

De bestuurder was niet onder invloed en werd opnieuw vrijgelaten. Hij heeft een voorlopig rijbewijs. Dat werd voor vijftien dagen ingetrokken, bevestigt het parket. In zijn wagen zaten ook twee passagiers. "Het is nog onduidelijk of die in de wagen mochten zitten, er zijn immers verschillende soorten voorlopige rijbewijzen," klinkt het bij het Brussels parket.

Het parket bevestigt dat het slachtoffer een Roemeense was zonder familie in België. De politie probeert haar familie, die in het buitenland verblijft, te bereiken. Ook het Roemeense consulaat helpt met de zoektocht.

Omwoners hingen ondertussen herdenkingsbordjes en bloemen op de plek waar de vrouw overleed.

Jetselaan ongeval

De vrouw werd aangereden op het zebrapad rechts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Mobiliteit , aanrijding , dodelijk ongeval , ongeval , voetganger

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni