Paaltjes en versmalling na dodelijk ongeval Koekelberg

© BRUZZ/Google Street View
| De vrouw werd aangereden op dit zebrapad door een chauffeur die over het fietspad reed.
Updated: 01-04-2019 - 18:45

Het Brussels Gewest neemt twee maatregelen na het dodelijke ongeval op de Jetselaan in Koekelberg. Het fietspad krijgt paaltjes en de oversteekplaats wordt verkort. Dat bevestigt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ.

Op de Jetselaan overleed een vrouw zondagmiddag toen ze het zebrapad overstak en werd aangereden door een auto. Die stak twee stilstaande wagens voorbij over het fietspad. Buurtbewoners vragen al langer dat het kruispunt van de Jetselaan en de Landsroemlaan, de plek van het dodelijke ongeval, wordt aangepakt.

"In het kader van de begeleidende maatregelen voor de werken aan de Leopold II-tunnel, werd dat kruispunt vorige week nog besproken", zegt de woordvoerder van Brussels minister Pascal Smet (SP.A) aan BRUZZ. Daar werden twee maatregelen voorgesteld om het kruispunt veiliger te maken. Op 11 april zou daarover nog een vergadering plaatsvinden. "Maar dat gaan wij niet afwachten. Wij geven nu de opdracht aan Brussel Mobiliteit om die maatregelen uit te voeren."

"Het doel is het fietspad op dat kruispunt beveiligen", aldus woordvoerder Mathias Dobbels. "Wellicht zullen wij daar paaltjes plaatsen. De oversteekplaats willen we verkorten door het voetpad uit te breiden. Door die twee ingrepen zullen waarschijnlijk enkele parkeerplaatsen sneuvelen."

'Roekeloos rijgedrag'

Het gemeentebestuur van Koekelberg en minister Smet bereikten daarover een akkoord. Vanavond worden die maatregelen voorgesteld en besproken op een vergadering. Minister Smet benadrukt nog dat de autobestuurder de verantwoordelijkheid draagt van dit dodelijke ongeval.

"Roekeloos rijgedrag ligt aan de basis", klinkt het. "Dit blijft een probleem van handhaving." Burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej (PS) kondigde eerder vandaag aan dat hij nultolerantie verwacht voor dit soort wegpiraten. Hij geeft de politiezone West de opdracht om meer controles uit te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?