Gemeente Koekelberg houdt vergadering over kruispunt dodelijk ongeval

KVDP
© BRUZZ
01/04/2019

Burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej (PS) op de plaats van het ongeval.

Na het dodelijke ongeval zondagmiddag in Koekelberg houdt het gemeentebestuur maandagavond een vergadering over de plek van het ongeval. Daarbij zullen ook vertegenwoordigers van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en staatssecretaris van Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) aanwezig zijn.

Het Brussels Gewest is immers bevoegd voor de plaats van het ongeval, de Jetselaan, waar zondagmiddag een 30-jarige vrouw werd doodgereden toen zij op het zebrapad overstak. De 19-jarige bestuurder haalde twee stilstaande wagens in over het fietspad en reed het slachtoffer zo aan. De bestuurder heeft een voorlopig rijbewijs en reed niet onder invloed.

De gemeente roept buurtbewoners op om "massaal aanwezig te zijn" op het overleg om "hun stemmen over een verkeersveiligere baan duidelijk te laten horen". Uit het overleg volgen mogelijk maatregelen om dit soort ongevallen te voorkomen.

Het overleg start om 19 uur in het gemeentehuis. Daarbij zullen ook vertegenwoordigers van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en staatssecretaris van Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) aanwezig zijn.

Maandagavond vindt ook een wake plaats voor de overleden vrouw.

De plaats van het ongeval

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Mobiliteit , dodelijk ongeval , voetganger

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni