Verdachte in de cel na poging ontvoering aan schoolpoort in Jette

© Chris Verhaeghe
06/09/2022

De man die vorige week een kind zou hebben proberen te ontvoeren aan een school in Jette is door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden. Wat de man bezielde, is voorlopig nog onduidelijk, maar volgens een bron dicht bij het onderzoek ging het om een wildvreemde man die geen enkele link met het kind had.

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar was de man de basisschool van het Centre scolaire du Sacré-Coeur in Jette binnengaan, waarna hij een kind probeerde mee te nemen. Toen die “Dat is niet mijn papa!”, riep, kwam het schoolpersoneel tussenbeide waarna de verdachte op de vlucht sloeg. De lokale politie kwam snel ter plaatse en kon even verderop een verdachte oppakken.

"De verdachte werd in verdenking gesteld voor feiten van poging van ontvoering van een minderjarige van minder dan twaalf jaar”, zegt Martin François van het Brusselse parket. “Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter en verscheen inmiddels voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde. Hij blijft nog minstens een maand in de cel.”

Waarom de man het kind probeerde mee te nemen, is voorlopig onduidelijk. Het Brusselse parket geeft geen verdere commentaar over de inhoud van het dossier. Volgens een bron dicht bij het onderzoek blijkt de verdachte een wildvreemde te zijn die geen enkele band met het kind heeft.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni