Verdachte blijft in cel na ontvoeringspoging aan schoolpoort

© Chris Verhaeghe
01/10/2022

De man die begint september een kind zou hebben proberen te ontvoeren aan een school in Jette, blijft in de cel. De Brusselse raadkamer besliste vandaag om zijn voorlopige hechtenis met een maand te verlengen. Wat de man bezielde, is voorlopig nog onduidelijk.

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar was de man de basisschool van het Centre scolaire du Sacré-Coeur in Jette binnengegaan en probeerde hij een kind mee te nemen. Toen die “Dat is niet mijn papa!”, riep, kwam het schoolpersoneel tussenbeide, waarna de verdachte op de vlucht sloeg. De lokale politie kwam snel ter plaatse en kon even verderop een verdachte oppakken.

De man door de onderzoeksrechter aangehouden en werd in verdenking gesteld voor feiten van poging van ontvoering van een minderjarige van minder dan twaalf jaar. Waarom de man het kind probeerde mee te nemen, is voorlopig onduidelijk. Volgens een bron dicht bij het onderzoek blijkt de verdachte een wildvreemde te zijn die geen enkele band met het kind heeft. De verdachte verscheen vrijdag voor de raadkamer in Brussel, die zijn aanhouding met een maand verlengde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni