Mogelijke baby-ontvoering verijdeld in Ganshoren

© BRUZZ - Chris Verhaeghe
14/04/2024
Updated: 15/04/2024 16.49u

Nabij het zwembad van Ganshoren zou een man zaterdagavond hebben geprobeerd om een vijf maanden oude baby te ontvoeren. Omstaanders getuigen dat ze hem vasthielden en aan de politie overdroegen. De man werd na verhoor vrijgelaten en is niet in verdenking gesteld.

Een getuige meldde het incident in de Sergeant Sorenstraat op sociale media. De verdachte zou rond halfacht hebben toegeslagen toen de ouders van het kind de auto aan het inlanden waren. De man zou het kind gegrepen hebben en meegenomen richting een witte bestelwagen. De getuige vertelt hoe ze werd aangesproken door de zus van een van de ouders om de man tegen te houden. Samen met andere omstaanders kon ze hem vatten in de Hertog Janlaan. Zij droegen hem over aan de politie.

De man zou ook een handlanger hebben gehad, die ontkwam.

Verdachte vrijgelaten

Ondertussen meldt het Brusselse parket dat een gerechtelijk onderzoek loopt naar het incident. "Zaterdag is er een klacht ingediend voor de poging tot ontvoering van een minderjarige, jonger dan twaalf jaar," klinkt het. "Een man, geboren in 1994, werd opgepakt door de politiediensten en na verhoor ter beschikking gesteld van het parket. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en die zal de verdachte verhoren.”

Dat verhoor heeft intussen plaatsgevonden. De man is vrijgelaten, meldt het parket. “Wij kunnen je meedelen dat de man in deze fase van het onderzoek niet in verdenking werd gesteld door de onderzoeksrechter”, aldus parketwoordvoerder Stefan Vandevelde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni