Het premetrostation Lemonnier (archiefbeeld).

Getuigen verhinderen mogelijke ontvoering van 12-jarig meisje in premetro

© Chris Verhaeghe
03/02/2022

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een poging tot ontvoering in de Brusselse metro afgelopen dinsdag. Een onbekende man zou toen geprobeerd hebben een 12-jarig meisje mee te nemen, maar enkele getuigen konden dat verhinderen. De ouders van het meisje hebben intussen klacht ingediend. “We nemen deze feiten ernstig,” klinkt het bij het parket.

Volgens het Franstalige Sudpresse probeerde een verdachte man dinsdagnamiddag een 12-jarig meisje te ontvoeren toen ze samen afstapten in de halte Lemonnier, vlakbij het Brusselse Zuidstation. Verschillende getuigen grepen in en konden zo verhinderen dat het kind werd meegenomen. De man sloeg op de vlucht en is voorlopig spoorloos. Volgens een van de getuigen zou het gaan om een slanke man van ongeveer 1m75 met een onverzorgd uiterlijk die een donkere sjaal rond zijn voorarm droeg.

Meteen na het incident werd het meisje opgehaald door haar ouders, die klacht indienden bij de politie. “We kunnen bevestigen dat er een klacht werd neergelegd wegens poging tot ontvoering van een meisje van 12 jaar,” zegt Willemien Baert van het Brusselse parket vandaag. "We nemen deze feiten zeer ernstig en er loopt een onderzoek. In het belang van dat onderzoek kunnen we momenteel geen extra informatie geven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , MIVB , Lemonnier , Poging tot ontvoering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni