De Franse bokser Wilfried Florentin (rechts in het blauw) tegen de Rus Muslim Gadzhimagomedov in de categorie zwaargewichten (81-91kg)  op de Olympische Spelen in Tokio in juni 2021

| De Franse bokser Wilfried Florentin (rechts in het blauw) tegen de Rus Muslim Gadzhimagomedov in de categorie zwaargewichten (81-91kg) op de Olympische Spelen in Tokio in juni 2021.

Verdachte moord op bokskampioen opgepakt op Brussels Airport

© Chris Verhaeghe
02/05/2023

Op de luchthaven van Zaventem is maandag een man opgepakt die verdacht wordt van moord. De verdachte zou zondag in Frankrijk een 22-jarige man hebben doodgeschoten. Het slachtoffer is de 22-jarige Wilfried Florentin, die in 2019 Europees bokskampioen werd bij de junioren.

“Het klopt dat er gisteren een 35-jarige man werd opgepakt op Brussels Airport”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde, die daarmee de berichtgeving van Het Nieuwsblad bevestigt. “Hij werd van zijn vrijheid beroofd op grond van een Europees aanhoudingsbevel uit Frankrijk en werd intussen door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden in het kader van de overleveringsprocedure.”

De verdachte zou zondag in het Franse Bonneuil-sur-Marne het slachtoffer hebben neergeschoten bij een ruzie in een nachtclub. De 22-jarige bokser overleed kort nadien in het ziekenhuis. De vermoedelijke dader kon op de luchthaven van Zaventem worden opgepakt, waar hij een vlucht naar Ivoorkust wilde nemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni