Verdachte opgepakt die jonge moeder neerstak in Anderlecht

© PhotoNews
Updated: 20-05-2019 - 15:07

Er is een verdachte opgepakt voor de feiten waarbij een vrouw op weg naar school in Anderlecht werd neergestoken. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen en bevestigt het parket intussen. De verdachte werd in Nederland gearresteerd en moet binnen de 40 dagen uitgeleverd worden aan ons land. Hij werd nog niet verhoord.

Op 2 april werd een jonge vrouw aangevallen door een gewapende man toen ze met haar kinderen op weg naar school was. Ze kreeg een mes in de buik en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd ze meteen geopereerd en een dag later kon het Brusselse parket al melden dat het levensgevaar geweken was en de vrouw de afdeling intensieve zorgen had verlaten.

De dader sloeg op de vlucht en bleef lange tijd spoorloos. De analyse van de bewakingsbeelden heeft geleid tot de identificatie van een verdachte, waarna zijn foto werd verspreid. Uiteindelijk kon de man op 6 mei al opgepakt worden in Nederland.

Verdachte werd nog niet verhoord

Voorlopig werd de man, die geboren werd in 1985, nog niet overgeleverd aan ons land. "Zodra hij zich op Belgische grond bevindt, zal de verdachte worden verhoord door de onderzoekers en de onderzoeksrechter", klinkt het bij het parket. Dat moet in principe binnen de 40 dagen na zijn aanhouding gebeuren, aangezien er een Europees aanhoudingsbevel tegen de man is uitgevaardigd.

"Aangezien de verdachte nog niet is verhoord over de feiten die hem verweten worden, is het in dit stadium te vroeg om de redenen voor zijn handeling te kennen en te weten of hij zijn moordpoging bekent", geeft het parket nog mee.

Over het motief van de dader is nog geen duidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?