Verdachte opgepakt na gewapende overval op een hotel in Brussel

CV
02/01/2023

In Brussel is vanmorgen een man opgepakt die vorige maand een gewapende overval pleegde op een hotel in het centrum van de hoofdstad. De verdachte werd ingerekend door dezelfde politie-inspecteurs die de man 11 jaar geleden ook al hadden opgepakt voor een overval in een ander hotel.

Op 20 december 2022 liep een gewapende man een hotel binnen in het centrum van de stad, waarna hij de aanwezigen bedreigde met een mes en een handvuurwapen. De dader sloeg kort nadien op de vlucht met geld uit de kassa en de persoonlijke bezittingen van verschillende slachtoffers. De recherche van de Brusselse politie onderzocht de zaak en kon de verdachte identificeren op basis van camerabeelden. Het bleek om een man te gaan die gekend was bij de sectie Diefstallen en in 2011 was opgepakt voor een gelijkaardige overval in een ander hotel.

Huiszoeking

“In de ochtend van 2 januari kon de verdachte van zijn vrijheid worden beroofd bij een huiszoeking”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie. "De huiszoeking werd trouwens uitgevoerd door dezelfde inspecteurs die hem 11 jaar geleden al ontmaskerden. Tijdens de actie werden verscheidene bezwarende elementen gevonden die hem aan de feiten konden linken. De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Daar bekende hij de feiten.”

De man werd na zijn verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel, die hem besloot aan te houden. De verdachte werd nadien overgebracht naar de gevangenis, waar hij zijn voorlopige hechtenis moet uitzitten in afwachting van zijn proces. Het onderzoek naar de feiten loopt intussen verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni