© Carravagio Media | Volgens de vandalen staat de PS voor Pourri Salaud: rotte eikel.

Verdachte opgepakt voor vernielingen tijdens betoging 1 mei

© Chris Verhaeghe
02/05/2022

Er is een verdachte opgepakt voor de vernielingen die zondag werden aangebracht langs het parcours van de 1 mei-betoging in Brussel, dat is vernomen bij de lokale politie.

De betogers trokken zondag vanuit Sint-Gillis naar het centrum Brussel, via de Hoogstraat en de Duquesnoystraat naar het Albertinaplein, waar de actie eindigde. Sommige vandalen gebruikten de manifestatie om met graffiti op wagens en winkeletalages te schrijven of ruiten van voertuigen in te slaan. Ze schreven onder meer "trop cher", te duur, op de etalages of ACAB, een afkorting van All Cops Are Bastards, op wagens.

"In de Hoogstraat werden een tiental graffiti ’s vastgesteld, een beschadigde parkeermeter, een vernield bushokje en een reclamebord dat werd vernield,” zegt Ilse Van de keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. "Ook aan de Keizerslaan werd er graffiti vastgesteld en waren er beschadigingen aan de PS-zetel. In de Duquesnoystraat en de Dinantstraat werden weer wagens beschadigd."

"Een proces-verbaal met een inventaris van de vastgestelde schade werd opgesteld. Het onderzoek loopt ook vandaag nog verder om mogelijke verdachten te identificeren. Een persoon werd na de betoging opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie