Verdachte schietpartij Anderlecht blijft onder aanhoudingsbevel

schietpartij Anderlecht
© La Capitale
© La Capitale

De man die donderdag is opgepakt na de schietpartij in Anderlecht waarbij woensdag een 20-jarige man werd neergeschoten, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. De 42-jarige verdachte is in verdenking gesteld voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket.

De schietpartij vond omstreeks 15.30 uur plaats op de hoek van het Dapperheidsplein en de Dorpsstraat in Anderlecht. Daar werden volgens het parket meerdere schoten gelost en werd een 20-jarige man geraakt in de rug. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Na een snel en doorgedreven onderzoek kon de lokale recherche van de politiezone Zuid donderdag al een verdachte identificeren en arresteren. Die man, N. A., geboren in 1976 en reeds gekend bij de politiediensten en het gerecht, werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en bekende de feiten. De feiten zouden kaderen in een aanslepende ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. De veertiger verklaarde ook dat hij op het moment van de feiten gedronken had.

Hij zal in de loop van volgende week voor de Brusselse raadkamer verschijnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?