Verdachte van een van de schietpartijen in Molenbeek aangehouden

© Peter Dhondt-BRUZZ
| (archiefbeeld)

Een verdachte van een van de schietpartijen de voorbije weken in Sint-Jans-Molenbeek is aangehouden op 18 juni en zit op dit moment in voorlopige hechtenis. Dat zegt het parket van Brussel donderdag, dat een bericht van nieuwssite Sudinfo bevestigt. Het zou gaan om de schietpartij van 2 juni in de Opzichterstraat in Molenbeek.

De schietpartij gebeurde op klaarlichte dag, om 13.30 uur, in hartje Molenbeek. Er werden meerdere schoten gelost. De meeste kogels kwamen terecht in een geparkeerde auto, maar een man kreeg ook een kogel in zijn voet. Een tweede liep messteken op in zijn rug. Die laatste verkeerde toen in levensgevaar.

De persoon die geraakt werd door een kogel probeerde op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken, maar moest uiteindelijk afgevoerd worden met een ziekenwagen. Beide gewonden moesten dus naar het ziekenhuis.

Volgens Sudinfo werd de verdachte aanvankelijk verhoord als slachtoffer of getuige. Hij werd pas een paar dagen later opgepakt als verdachte. Op 18 juni werd hij aangehouden, zegt het parket.

De man zou afgeluisterd zijn na zijn eerste vrijlating, schrijft Sudinfo. In een telefoongesprek zei hij dat hij zou "afmaken wat hij begonnen is". Het parket wou aan Sudinfo niet kwijt of de verdachte die aangehouden is een van de twee mannen is die gewond raakte.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?