Verdachte van gewapende overval op Delhaize aangehouden

© Google Streetview
| De overval vond plaats in de Proxy Delhaize in Strombeek-Bever.

De 24-jarige man die werd opgepakt voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de gewapende overval op een Proxy Delhaize in Strombeek-Bever, is door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde.

Twee mannen drongen zondagavond de supermarkt binnen en bedreigden het personeel. Toen de gerant weigerde de code van de kluis te geven, werd hij door een van de overvallers neergestoken. Het slachtoffer kreeg zes tot zeven messteken en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar.

Of de daders uiteindelijk buit konden maken, is niet duidelijk. Kort na de overval kon de politie een van de vermoedelijke overvallers oppakken. Het gaat om een 24-jarige man uit Laken, die bekende de feiten te hebben gepleegd.

“De verdachte werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter”, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. “Er is nog geen spoor van de tweede dader.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?