justitiepaleis

| Archiefbeeld.

Verdachte van moord op 83-jarige vrouw uit Oudergem blijft aangehouden

© Chris Verhaeghe
23/10/2023

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van een man die verdacht wordt van de moord op een 83-jarig familielid. De man had het lichaam van het slachtoffer op meer dan 150 kilometer van haar woonplaats verborgen.

De 83-jarige vrouw werd enkele weken geleden als vermist opgegeven. Bij een huiszoeking in haar appartement trof de politiebloedsporen aan, wat het ergste deed vermoeden. Het gerecht verspreidde een opsporingsbericht naar de 83-jarige Jeanine Fabry en verhoorde verschillende getuigen en verdachten.

Op zaterdag 14 oktober bekende een familielid van de 83-jarige vrouw dat hij het slachtoffer had vermoord. Hij bracht de speurders ook op de hoogte van de plek waar hij het lichaam had verborgen, op zo’n 160 kilometer van Oudergem.

De verdachte werd aangehouden op verdenking van moord en verscheen afgelopen vrijdag voor de raadkamer in Brussel, die zijn aanhouding bevestigde. Daardoor blijft de man nog minstens een maand in de cel, in afwachting van het verdere onderzoek. Waarom hij de 83-jarige vrouw om het leven bracht, is voorlopig nog onduidelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni