Een tram van de MIVB openbaar vervoer

| Aan de halte Lemonnier stapte de man uit en probeerde hij het meisje mee te trekken (archiefbeeld).

Verdachte van ontvoeringspoging op Brusselse tram blijft in de cel

© Belga
09/02/2022

De man die vorige week dinsdag zou geprobeerd hebben een 12-jarig meisje te ontvoeren op een Brusselse tram, blijft minstens een maand langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer woensdag beslist, zo meldt het Brusselse parket.

De ontvoeringspoging vond vorige week dinsdagnamiddag plaats. Het meisje zat samen met een vriendin op een tram die in de richting van de halte Zuidstation reed. Toen het meisje haar plaats afstond aan een andere passagier, werd ze benaderd door een onbekende man, die haar halsketting betastte. Aan de volgende halte, Lemonnier, stapte de man uit en probeerde hij het meisje mee te trekken. Verschillende passagiers konden dat verhinderen, en konden voorkomen dat de man opnieuw op de tram stapte.

Aan de volgende halte, Zuidstation, stapte het meisje uiteindelijk uit met één van de getuigen, die bij haar bleef tot haar ouders haar kwamen halen. De ouders dienden vervolgens klacht in bij de federale spoorwegpolitie. Het onderzoek naar de feiten leidde tot de arrestatie van een verdachte, de 30-jarige I.K.

De man, die bij het gerecht al gekend was voor bedreigingen, werd afgelopen zaterdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Wat zijn motieven voor de ontvoeringspoging zouden geweest zijn, is nog onduidelijk. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen verdere commentaar over het onderzoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni