Verdachte van steekpartij Anderlecht overgeleverd aan ons land

© Parket Brussel

De 33-jarige man die er van verdacht wordt een vrouw te hebben neergestoken toen ze met haar kinderen op weg was naar school in Anderlecht, is overgeleverd aan ons land. De raadkamer besliste woensdag om zijn aanhouding te bevestigen.

Op 2 april werd een jonge moeder op weg naar school neergestoken door een onbekende man op de Ninoofsesteenweg in Anderlecht. De vrouw overleefde de moordpoging, maar de dader bleef lange tijd spoorloos. Meer dan een maand later, op 6 mei, werd in Nederland een verdachte opgepakt. Het zou gaan om een Somaliër die gekend is voor mensensmokkel, al kan het parket dat niet bevestigen.

De man werd recent overgeleverd aan ons land en verscheen woensdag voor de raadkamer. Die bevestigde het aanhoudingsbevel, waardoor de man nog minstens een maand in de cel blijft. Intussen loopt het onderzoek naar de poging tot moord verder. Het precieze motief van de steekpartij is nog niet gekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?