Verdachten steekpartij Oudergem opnieuw vrijgelaten

© Didier Lebrun/Photo News
| De man liet zijn hond uit en kreeg het vlakbij de Burger King in Oudergem aan de stok met een groepje. Het ontaardde in een steekpartij.

De twee verdachten die in de nacht van maandag op dinsdag betrokken waren bij de steekpartij aan de Burger King in Oudergem, zijn opnieuw vrijgelaten. Een 48-jarige man werd daarbij geraakt in de borst en de rug, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

Een 26-jarige man die op stap was met zijn honden kreeg het maandagavond om een nog onduidelijke reden aan de stok met een groep mensen in het fastfoodrestaurant Burger King. Het kwam op het parkeerterrein tot een vechtpartij waarbij de twintiger met een mes uithaalde naar een van de volwassenen uit de groep.

Een 48-jarige man werd geraakt in de borst en de rug, maar verkeert niet meer in levensgevaar. In het tumult werd een van de honden van de twintiger ook neergestoken.

“Een 15-jarige jongen uit de groep werd daarvoor opgepakt, maar vrijgelaten door het parket op basis van de verklaringen van alle betrokkenen”, zegt woordvoerder Denis Goeman.

“De 26-jarige man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en in verdenking gesteld van opzettelijke slagen en verwondingen en verboden wapendracht. Hij werd nadien vrijgelaten onder voorwaarden.”

De precieze aanleiding van de steekpartij is nog niet gekend. Mogelijk kenden de verdachte en het slachtoffer mekaar, maar dat kan het parket nog niet met zekerheid bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?