Vorst Hoogte 100 altitude cent luchtbeeld

| Vorst

Verkrachter uit Vorst gearresteerd in Roemenië

© Belga
22/12/2018

Een man uit Vorst die eind 2009 werd veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting, is opgepakt in Roemenië. Dat blijkt uit informatie van RTL-TVI. De woordvoerster van het Brusselse parket Ine Van Wymersch bevestigt, maar kon niet zeggen of ons land een internationaal aanhoudingsmandaat heeft uitgevaardigd.

Het hof van beroep in Brussel veroordeelde in 2009 de toen 24-jarige man tot dertien jaar cel. Hij kreeg tien jaar voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting gepleegd in Wezembeek-Oppem tussen 2 maart 2008 en 1 mei 2008.

De man werd ook schuldig bevonden aan slagen en verwondingen op zijn partner tussen september 2005 en september 2007, waarvoor hij nog eens drie jaar kreeg. Hij randde ook twee vrouwen aan toen die stonden te wachten op de tram.

Een derde slachtoffer was aan het joggen en een vierde vrouw was 's nachts te voet onderweg naar huis. Een van de vrouwen was nog maar zeventien jaar oud. De feiten gingen telkens gepaard met veel geweld: hij sloeg en schopte de slachtoffers en probeerde hen te wurgen.

De man werd indertijd gearresteerd op 3 september 2008.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Justitie, verkrachter, aanranding, Roemenië, Ine Van Wymersch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni