Vermeende relschopper van anticoronabetoging in Brussel vrijgesproken

© Belga
03/02/2022

De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdag een 28-jarige man vrijgesproken die verdacht werd van betrokkenheid bij de rellen die plaatsvonden na een betoging tegen de coronamaatregelen. De rechtbank was van oordeel dat er te veel twijfel bestond over zijn betrokkenheid bij het geweld.

Bij de betoging, die op 19 december in Brussel plaatsvond, werd geprotesteerd tegen de vaccinatieplicht, het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) en de beperkende gezondheidsmaatregelen. Aan het einde van de manifestatie zou de man in het Jubelpark voorwerpen naar de politie hebben gegooid.

De politie had hem tegengehouden toen hij het park verliet. Er werden flessen en blikjes in zijn rugzak aangetroffen. Volgens de agenten waren die voorwerpen bedoeld als projectielen om de politie te bestoken.

De verdachte had bij het Comité P op zijn beurt ook klacht ingediend tegen de politie. Hij zegt dat de agenten hem met bier hadden besproeid.

Te veel twijfel

De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat er te veel twijfel bestond over de vraag of hij projectielen naar de politie had gegooid. Er werd daarom overgegaan tot de vrijspraak.

Vanwege de rellen die waren uitgebroken na de betoging van 19 december heeft de politie in totaal 48 administratieve en 7 gerechtelijke arrestaties verricht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni