Vermoord kamermeisje afkomstig uit Jette, dader is psychiatrische patiënt

© Fabonthemoon
| Justitiepaleis

Een 33-jarige kamermeid uit Jette is maandagochtend om het leven gebracht door een hotelgast in een hotel langs de Brusselse Ring. De vermoedelijke dader is een Fransman die geseind stond omdat gevlucht was uit een psychiatrische instelling.

“In een hotel langs de Brusselse binnenring in Ruisbroek werd het lichaam aangetroffen van een 33-jarige vrouw uit Jette”, zegt Gilles Blondeau van het parket. “Het slachtoffer was werkzaam als kamermeisje in het hotel. Uit de eerste vaststellingen bleek dat zij met geweld om het leven was gebracht."

Het gaat om Xhuljeta L., een 33-jarige hotelhulp die werd vermoord door een slag met een brandblusser, schrijft Het Laatste Nieuws.

Ter plaatse werd een mannelijke verdachte opgepakt die naakt rondliep en verward overkwam. De betrokkene werd geïdentificeerd als een 36-jarige Fransman die geseind stond wegens het vluchten uit een psychiatrische instelling in Marseille. Ondertussen werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

Stemmen

"Ik heb haar vermoord. Omdat de duivel mij dat gevraagd had. Pak me nu maar mee, het is oké", zei de dader, die zich zondagavond aan de snelwegparking in Ruisbroek parkeerde. Hij zou de nacht in het Best-Westernhotel hebben doorgebracht terwijl hij stemmen hoorde, waaronder een satanische stem die hem opdroeg om Xhuljeta te doden, zo vertelde hij aan de politie.

Hij trok vervolgens de brandblusser van de muur en verscheen achter het kamermeisje die op het gelijkvloers de bedden opmaakte. Ze werd gevonden door een collega, die het lichaam en de dader samen aantrof. De man, die naakt was, zou zich gewillig hebben laten oppakken.

Xhuljeta L.was al vijf jaar werkzaam als kamermeisje in het driesterrenhotel Best Western naast de E19.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?