© VRT | Drie relschoppers werden gerechtelijk aangehouden.

Vierde verdachte blijft in de cel voor rellen in Blankenberge

TIP
© Belga
18/08/2020

In het onderzoek naar de vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van een 18-jarige man uit Laken met een maand verlengd. De verdachte houdt echter vol dat hij die bewuste zaterdag zelfs helemaal niet in Blankenberge was.

Aan de hand van de camerabeelden probeerden de speurders de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. Op basis van die beelden werd een 18-jarige man uit Laken herkend door de Brusselse lokale politie. De verdachte werd vrijdag opgepakt en uiteindelijk ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

Tijdens zijn verhoor ontkende de jongeman elke betrokkenheid bij de vechtpartij. "Mijn cliënt heeft verklaard dat hij op dat moment gewoon thuis was", aldus meester Bram Elyn. Volgens de verdediging is de verdachte op de beelden dan ook niet te zien. Om dat argument kracht bij te zetten, drong de advocaat ook met succes aan op de overbrenging van zijn cliënt. De verdediging vroeg om de verdachte onder voorwaarden vrij te laten, maar daar ging de raadkamer niet op in.

Bij het incident waren een tiental amokmakers betrokken. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. Ze zitten sindsdien in de gevangenis op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, onrust Blankenberge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie