| Drie relschoppers werden gerechtelijk aangehouden.

Minderjarige verdachte van rellen in Blankenberge moet dienstprestatie uitvoeren

© Chris Verhaeghe
13/08/2020

De 17-jarige jongen die afgelopen weekend betrokken zou zijn geweest bij de rellen op het strand in Blankenberge is woensdag voor de jeugdrechter verschenen. “De jeugdrechter heeft de minderjarige verdachte een dienstprestatie opgelegd die hij moet uitvoeren ten voordelen van de maatschappij,” zegt Willemien Baert van het Brusselse parket.

Afgelopen weekend raakte een vijftigtal jongeren uit Brussel betrokken bij een grootschalige vechtpartij tegen de politie in Blankenberge. Drie verdachten werden gerechtelijk opgepakt en werden nadien door de onderzoeksrechter in Brugge onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid. De drie verdachten, een 18-jarige Belg van Haïtiaanse afkomst, een 18-jarige man uit Guinee en een 20-jarige man uit Brussel worden gelinkt aan de Stuyvenbergh-bende uit Laken.

Nadien werd een vierde verdachte geïdentificeerd en opgepakt. Het ging om een minderjarige verdachte uit het Brusselse, die volgens het parket niet gekend was bij het gerecht. De jongen werd deze namiddag voorgeleid bij de jeugdrechter, die besliste om hem een dienstprestatie te laten uitvoeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , vechtpartij Blankenberge , onrust Blankenberge , Blankenberge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni