Politiebewaking in het justitiepaleis aan het Poelaertplein

| Politiebewaking in het justitiepaleis.

Drie Brusselaars voorgeleid voor massale vechtpartij in Blankenberge

ADD
© BRUZZ - Belga
09/08/2020
Updated: 10/08/2020 07.38u

Bij de vechtpartij in Blankenberge zaterdagavond waren tientallen jongeren uit Brussel betrokken die al bekend waren bij het gerecht. Drie jongeren uit de hoofdstad zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en van gewapende weerspannigheid.

Na de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge zaterdag zijn drie Brusselaars gerechtelijk gearresteerd. Dat meldt het parket van Brugge. De verdachten werden zondagnamiddag verhoord over hun aandeel in de feiten. Het parket besliste het drietal voor te leiden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

"Ze worden ervan verdacht op een zeer agressieve wijze, in groep en gewapend met allerhande materiaal zoals flessen, parasols en ligbedden, de politie en de strandredders te hebben aangevallen. Het gezag en de orders van de politie noch van de strandredders werd gerespecteerd", aldus procureur Fien Maddens. Het gaat om slagen aan politiemensen en aan strandredders.

Maandag voor onderzoeksrechter

De onderzoeksrechter in Brugge zal dus maandag oordelen over de eventuele aanhouding van de verdachten. Als ze aangehouden worden, zullen ze vrijdag voor de Brugse raadkamer moeten verschijnen.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Er werd een 120-tal agenten ingezet om de rust te doen weerkeren op het strand. De lokale, de federale politie en de scheepvaartpolitie hebben hiervoor samengewerkt. Negen agenten zijn bij de interventie lichtgewond geraakt.

Revolterende strandgangers

De rellen ontstonden zaterdag in de late namiddag ter hoogte van de Weststraattrap in Blankenberge. Door vloed raakten steeds meer strandbezoekers op elkaar gepakt. De politie wou de social distance laten respecteren, maar kreeg te maken met revolterende strandbezoekers.

Bij het incident waren volgens burgemeester Daphné Dumery (N-VA) tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is ook duidelijk te zien hoe de jongeren zich tegen de politie keerden. Zo werd een politieman met een parasol te lijf gegaan. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , stadsbende , daguitstap naar de kust

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni