justitiepaleis

| De correctionele rechtbank boog zich donderdag over het dossier tegen vier verdachten die zich moeten verantwoorden voor het aanzetten tot ontucht. (archief)

Drie gewonden nadat proces tegen ex-lid van stadsbende ontaardt

© Chris Verhaeghe
17/11/2023

Op het proces tegen een voormalig lid van de Brusselse stadsbende Fuel Gang zijn twee beklaagden en een politieman gewond geraakt toen de gemoederen verhit raakten na een ogenschijnlijk misverstand, dat meldt de Franstalige krant La Capitale en het nieuws werd bevestigd aan onze redactie.

De correctionele rechtbank boog zich donderdag over het dossier tegen vier verdachten die zich moeten verantwoorden voor het aanzetten tot ontucht. Het kwartet wordt er van verdacht een minderjarig meisje te prostitueren. Een van de beklaagden is een voormalig lid van de stadsbende Fuel Gang. Hij werd in juni 2021 veroordeeld tot 6 jaar cel op het proces tegen de bende, voor de seksuele uitbuiting van minderjarigen.

Het Brusselse parket vorderde donderdag straffen van 4 tot 9 jaar tegen de vier beklaagden, waarna de zaak uit de hand liep door een ogenschijnlijk misverstand. “De rechter had een korte schorsing ingelast voor een technische kwestie, maar een van de beklaagden had dat niet begrepen”, vertelt een van de aanwezigen.

"Toen de politiemensen de verdachte in de boeien wilden slaan, zoals de procedure voorschrijft bij de schorsing van de zitting, begon hij zich hevig te verzetten. De man begreep niet waarom hij werd geboeid en kreeg steun van een tweede verdachte, die zich eveneens weerspannig opstelde.”

De aanwezige politiemensen konden de twee beklaagden uiteindelijk tegen de grond werken. In het tumult raakten drie personen gewond: de twee beklaagden en een van de agenten.

De verdere behandeling van de zaak werd door het incident uitgesteld naar 22 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Justitie , fuel gang , stadsbende , Brusselse correctionele rechtbank , seksuele uitbuiting , Brussels parket , weerspannigheid , politieagenten gewond

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni