| 10 augustus 2020: een van de verdachten verschijnt in zwemshort voor de Brugse onderzoeksrechter.

2,5 jaar na rellen Blankenberge: vijf Brusselaars verschijnen maandag voor rechter

EC
© BRUZZ
22/01/2023

Op 8 augustus 2020 ontstond op het strand van Blankenberge een grote vechtpartij tussen jongeren en politie. Vijf Brusselse betrokkenen moeten zich vanaf maandag verantwoorden voor de Brugse rechtbank.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het gaat om vijf Brusselse jongeren die op de hete zomerdag betrokken waren bij de grote vechtpartij op het strand van Blankenberge. Het was op dat moment erg druk, maar omwille van coronaregels wilde de politie toch afstand bewaren. Daarop werd hevig gereageerd. Rond 17 uur in de namiddag vlogen allerhande voorwerpen, ook parasols en ligstoelen, in het rond. Bij de vechtpartij waren een vijftigtal jongeren uit Brussel betrokken. De politie kwam uiteindelijk tussen met meer dan honderd agenten. Negen van hen raakten lichtgewond.

In totaal zijn die dag 17 jongeren opgepakt. Drie van hen werden twee dagen later voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Brugge, op verdenking van gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. Zij bleven aangehouden. Een week later werd nog een vierde man uit Laken aangehouden. Een andere, minderjarige verdachte werd door de jeugdrechter veroordeeld tot een dienstprestatie. Geen van de andere jongeren zitten momenteel nog in de cel.

Na gerechtelijk onderzoek door het parket van West-Vlaanderen moeten maandag uiteindelijk vijf verdachten voor de correctionele rechtbank van Brugge verschijnen. Het gaat om Dave B. (21), Alseny D. (20), Moise B. (23), Mame N. (21) en Theofilo P. (21). Ze zouden ook lid zijn van Brusselse jeugdbendes. Bij het proces zullen verschillende politiemensen zich burgerlijke partij stellen.

1736 Jeugd Brussel Blankenberge

| Een beeld van de rellen met de politie in augustus 2020 in Blankenberge.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni