| De Brusselse politie bewaakt de perimeter rond een groot deel van de Gulden Vlieslaan.

Vijf gewonden na schietpartij Gulden Vlieslaan, motief nog onbekend

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
07/12/2023

Bij de schietpartij aan de Gulden Vlieslaan van woensdagavond zijn uiteindelijk vijf personen gewond geraakt. Dat meldt het Brusselse parket, dat intussen een gerechtelijk onderzoek heeft geopend voor poging tot doodslag. Het motief is nog niet bekend, maar een terreurdaad werd wel al uitgesloten.

"Rond 19u35 kregen de politiediensten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een oproep binnen voor een schietpartij aan de Gulden Vlieslaan”, aldus Stefan Vandevelde van het Brusselse parket. Eerder was sprake van vier slachtoffers, maar dat aantal werd donderdag bijgesteld naar vijf.

"De politiediensten gingen onmiddellijk ter plaatste. Vijf personen werden gewond. Vier slachtoffers door geweerschoten en één slachtoffer dat zijn knie verdraaide tijdens zijn vlucht. Niemand verkeert nog in levensgevaar", aldus nog het parket.

Bij aankomst van de politiediensten waren de dader of daders niet meer ter plaatse.

Poging tot doodslag

Het parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot doodslag. "In deze fase van het onderzoek is het motief voor de feiten nog niet gekend”, klinkt het.

"Een terreurdaad is in deze fase uitgesloten. Het onderzoek is lopende om de dader(s) te identificeren en om de juiste omstandigheden van het voorval te achterhalen. Het parket zal hier niet verder over communiceren."

Woensdagavond werd een terreurdaad als motief al uitgesloten. Er wordt eerder gedacht aan een afrekening tussen stadsbendes. Ook Elsenes burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo), die woensdagavond ter plaatse ging, liet al verstaan dat het mogelijk om een bendeoorlog gaat.

Slachtoffers

Eén van de slachtoffers zou aangetroffen zijn vlakbij de Galerie Toison d'Or, een tweede aan de Apple Store, en een derde in de Riddersstraat.

Bij de gewonden van de schietpartij is een Zweedse vrouw die aan de slag is als medewerkster van de Zweedse Gematigde Uniepartij ('Moderaterna'). Dat berichtte de Zweede publieke omroep al, op basis van informatie van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni