| De Visitandinenstraat, vlakbij De Brigittinen, in de Marollen.

Vijf verdachten aangehouden na dodelijke marteling in de Marollen

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
02/09/2022

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de dood van een jongeman in de Marollenwijk. Het slachtoffer kwam om het leven toen hij werd gefolterd. Vijf verdachten zijn aangehouden, schrijft La Capitale, wat wordt bevestigd door het Brusselse parket. De zaak zou gelinkt zijn aan drugs.

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in maart. Het slachtoffer zou zijn ontvoerd, waarna hij werd gemarteld in een pand in de Visitandinenstraat, vlakbij het cultureel centrum De Brigittinen en op een boogscheut van het Brusselse justitiepaleis. De man zou onder andere bewerkt zijn geweest met een heet strijkijzer, met sporen op de genitaliën, en overleden zijn aan de gevolgen van de folterpraktijken.

De precieze aanleiding van de feiten is niet gekend. Volgens La Capitale gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, wat wordt bevestigd door bronnen dicht bij het onderzoek. Nog volgens La Capitale zou het slachtoffer in maart betaald zijn geweest om een lading drugs bij te houden, die vervolgens verdween. Uit wraak zou hij vervolgens gemarteld zijn geweest. Het parket kan niet bevestigen of het om drugsgerelateerde feiten gaat.

Intussen zijn wel vijf verdachten opgepakt. Op foltering met de dood tot gevolg staan straffen van vijftien tot twintig jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni