Vijf wagens in beslag genomen na straatrace in Schaarbeek

© Heleen Debeuckelaere

De politiezone Brussel-Noord heeft zaterdag vijf wagens bestuurlijk in beslag genomen, omdat ermee werd deelgenomen aan een georganiseerde straatrace in Schaarbeek. Een bewoner uit de wijk Pogge alarmeerde zaterdagavond omstreeks 19.45 uur de politie.

Een anonieme patrouille van de politiezone Brussel-Noord ging ter plekke om de melding na te gaan. Vijf wagens stonden opgesteld aan het rode licht aan het kruispunt tussen de Haachtsesteenweg en de Rogierlaan. Zodra het licht op groen sprong, schoten alle vijf bestuurders aan hoge snelheid uit de startblokken en vertoonden ze agressief rijgedrag.

"Bij alle bestuurders werden meerdere overtredingen geconstateerd: onaangepast rijgedrag, meerdere manoeuvres zoals het dubbel inhalen en het overschrijden van de ononderbroken lijn van een baan voorbehouden voor het openbaar vervoer. De bestuurders demonstreerden ostentatief de kracht van hun voertuig", meldt de lokale politie.

Verderop in de Rogierlaan werden de straatracers onderschept en bleek het om jonge bestuurders te gaan. Er werden proces-verbalen opgesteld voor de verschillende verkeersinbreuken die de bestuurders pleegden en alle vijf voertuigen werden voor vijf werkdagen bestuurlijk in beslag genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?