| De bestuurder werd door de politie aan de kant gezet op het Sint-Joostplein.

Politie neemt wagen van snelheidsduivel in beslag aan Sint-Joostplein

GR
© BRUZZ
14/04/2020

De politiezone Brussel-Noord heeft voor vijf dagen een wagen in beslag genomen van een wegpiraat die met hoge snelheid door de straten van Sint-Joost scheurde. De bestuurder werd onderschept aan het Sint-Joostplein. Tijdens de controle die hierop volgde bleek een klein kind vooraan in het voertuig te zitten. Voor zowel het in gevaar brengen van het kind als de overdreven snelheid werd een proces-verbaal opgemaakt.

De feiten speelden zich af op vrijdag 10 april. Omstreeks 13u55 merkte een COVID-patrouille in de Verbiststraat in Sint-Joost-ten-Node een auto op die aan een overdreven snelheid door de straat reed.

Wat verderop aan de Leuvensesteenweg moest de bestuurder sterk afremmen voor een rood verkeerslicht. Wanneer het licht op groen sprong, vertrok de wagen opnieuw met hoge snelheid en reed na een ongeoorloofd inhaalmanoeuvre bijna een ander voertuig aan.

Kind als passagier

De politie besliste op dat moment om de wagen aan de kant te zetten. Dat gebeurde aan het Sint-Joostplein. Bij een eerste inspectie van de wagen bleek de bestuurder vooraan vergezeld van een klein kind op de passagierszetel.

"Door zijn onaanvaardbaar rijgedrag kon hij onmogelijk anticiperen op mogelijke hindernissen op de weg en bracht hij zo niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van het kind in gevaar. Zowel daarvoor als voor de overdreven snelheid werd een proces-verbaal opgesteld", klinkt het in een mededeling van de politie. Het voertuig werd daarna ook voor vijf dagen in beslag genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Veiligheid , Samenleving , hardrijder , in beslagname , politie Brussel-Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni