BDW2015-117-Louis Bertrandlaan

Een autobestuurde verwarde de Louis Bertrandlaan afgelopen weekend met een racecircuit.

Wagen van hardrijder op Louis Bertrandlaan in beslag genomen

© BRUZZ - Belga
07/04/2020

De lokale politie van de zone Brussel-Noord heeft opnieuw een wagen in beslag genomen. De bestuurder lapte de wegcode aan zijn laars en bracht zo het leven van andere weggebruikers in gevaar. Dat meldt de politie dinsdagnamiddag.

Een patrouille merkte de gevaarlijke bestuurder zondagnamiddag rond 17u30 op in de Paul Deschanellaan in Schaarbeek. De man reed met zijn Mercedes-Benz aan een ongewone snelheid de Louis Bertrandlaan in. In die buurt ligt de maximumsnelheid op dertig kilometer per uur.

Tijdens zijn rit remde de bestuurder meermaals bruusk, om vervolgens krachtig op te trekken en met hoge snelheid verder te rijden. "Door dit rijgedrag kon de bestuurder niet anticiperen op mogelijke hindernissen op de weg en had hij dus ook geen controle over zijn eigen voertuig", zegt de politie.

"Er waren verschillende weggebruikers op de plaats, zodat hij ook de lichamelijke integriteit van die weggebruikers in gevaar bracht." De politie kon de auto tegenhouden voor er gewonden vielen en nam de wagen in beslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Veiligheid , Samenleving , hardrijder , Louis Bertrandlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni