BDW2015-117-Louis Bertrandlaan

Louis Bertrandlaan (archieffoto).

Drie appartementen onbewoonbaar na brand in Schaarbeek

© Belga
26/11/2023

In Schaarbeek heeft zondagochtend een brand gewoed in een gebouw met vijf appartementen. Drie bewoners moesten door de brandweer uit gebouw worden gered, en één persoon werd met een rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand in het gebouw in de Louis Bertrandlaan werd omstreeks 07.00 uur opgemerkt, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het ging om een bel-etage herenhuis dat omgebouwd was tot een flatgebouw met vijf verdiepingen, waarbij de brand woedde op de ondergrondse verdieping. Onze mensen hebben iemand met de brandladder gered vanop de derde verdieping, en twee mensen met zuurstofmaskers gered via de trappenhal", aldus Derieuw.

In de flat waar de brand woedde waren heel wat meubels en andere spullen aanwezig, zodat het de brandweer flink wat moeite kostte om het vuur te blussen en alles op te ruimen. De bewoner van dat appartement werd met een rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

"Drie appartementen zijn onbewoonbaar", gaat de brandweerwoordvoerder verder. "Eén omwille van de brand, één door waterschade van het bluswater, en een derde omdat Sibelga bij een controle vaststelde dat de gasinstallatie er niet conform was."

De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni