De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek

| De Louis Bertrandlaan in Schaarbeek.

Buurtbewoners naar Raad van State tegen heraanleg Louis Bertrandlaan

MVDH
08/08/2023

Het burgercomité Louis Bertrand en enkele buurtbewoners van Schaarbeek willen een ambitieuzer plan voor de heraanleg van de Louis Bertrandlaan. Ze dienden daarom bij de Raad van State een verzoek in tot annulering van de felbevochten vergunning voor de heraanleg van de statige laan.

De kap van 108 oude platanen, een gebrek aan kwaliteitsvoorzieningen voor actieve weggebruikers en 1.000 vierkante meter minder groenruimte. De nieuwe vergunning die door de Brusselse regering werd toegekend is een absolute no pasarán voor het Comité Louis Bertrand, zo schrijft het in een persbericht.

“Het perspectief en de allure van de Louis Bertrandlaan zijn uniek in het gewest en in België”, klinkt het. “De Buurtbewoners hopen dat er beter wordt nagedacht over de toekomst van deze prestigieuze plek zodat ze terug de grandeur kan krijgen van vroeger met meer ruimte voor de actieve weggebruikers en met behoud van de huidige bomen en groene ruimte.”

De buurtbewoners en het burgercomité voelen zich in hun protest gesterkt door de aanvankelijke weigering van het project door het Gewest. Urban.brussels weigerde eind vorig jaar de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor de heraanleg van de Louis Bertrandlaan, maar Schaarbeek ging daarop in beroep. Op 14 juli – zo leert de website van openpermits – haalde de gemeente zijn slag thuis. De vraag is nu wat de Raad van State zal beslissen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni