Vilvoorde voert eigen 'war on drugs'

© Politiezone West
| Een cannabisplantage (Archiefbeeld)

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) is cannabisplantages in zijn gemeente liever kwijt dan rijk. Hij wil panden waarin plantages worden ontdekt in beslag kunnen nemen.

De politie rolde in 2018 vier cannabisplantages op in Vilvoorde. Die plantages zijn een doorn in het oog van burgemeester Hans Bonte, die de strijd tegen drugs wil opvoeren in zijn gemeente. Het gemeentebestuur onderzoekt of het panden in beslag kan nemen waarin plantages zijn ontdekt. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Het is op dit moment evenwel niet duidelijk of dat wettelijk mogelijk is. Bonte laat het onderzoeken, maar hij gelooft dat het kan. "En als het toch niet kan, wil ik hiertoe zelf een wetsvoorstel indienen," zegt de burgemeester in de krant.

Bonte wil een voorbeeld stellen. "Er zijn een pak plantages die we niet ontdekken. Het fenomeen steekt elk jaar meer de kop op. We willen duidelijk maken dat we er niet mee lachen. Dit is onze prioriteit nummer één. Het is ook een van de doelstellingen van het Kanaalplan om onderliggende criminaliteitsfenomenen aan te pakken," zegt hij nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?