MOHAMED ABRINI BRUZZ 1562

Mohamed Abrini

Voorlopige hechtenis Abrini, Muhirwa en Krayem verlengd

© Belga
11/07/2019

In het kader van het onderzoek naar de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem heeft de Brusselse raadkamer donderdag de voorlopige hechtenis van Mohamed Abrini, Ossama Krayem en Hervé Bayingana Muhirwa met twee maanden verlengd. Dat heeft het federaal parket meegedeeld.

Mohamed Abrini is de zogenaamde 'man met het hoedje', de enige terrorist die de aanslagen op Brussels Airport overleefde en wegvluchtte. Osama Krayem - alias Naim Al Hamed - is de tweede man die aanwezig was bij de aanslag in het metrostation Maalbeek. Krayem zou in het metrostation Petillon een kort contact gehad hebben met Khalid El Bakraoui, net voor die zich in Maalbeek opblies. De Rwandees Hervé Bayingana Muhirwa zou Abrini en Krayem na 22 maart hebben helpen onderduiken. De verdachten kunnen nog in beroep gaan tegen tegen hun verlengde aanhouding. In dat geval verschijnen ze binnen de 15 dagen voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling bij het Hof van beroep in Brussel.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Aanslagen Brussel 2016 , Mohamed Abrini , aanslagen Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni