Vorst vreest 'illegale bezetting' van leegstaande gevangenis

© Belga
30/11/2022

De gemeente Vorst heeft woensdagavond haar bezorgdheid geuit over de veiligheid op de site van de gevangenis van Vorst. Onlangs vertrokken de laatste gedetineerden en de gemeente vreest een illegale bezetting.

Wat er met de leegstaande gevangenis van Vorst zal gebeuren in de toekomst, moet de eigenaar, de Regie der Gebouwen, bepalen. Na contacten met justitieminister Vincent van Quickenborne (Open VLD) blijkt dat er nog een administratieve cel aanwezigheid is tot eind dit jaar. Daarna staat het leeg. Daarom richt de gemeente zich tot staatssecretaris Mathieu Michel (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen.

"De burgemeester van Vorst, Mariam El Hamidine, heeft Michel verzocht rekening te houden met de openbare veiligheid en onmiddellijk een bewakingsdienst op te richten om te voorkomen dat mensen het gebouw betreden, wat ernstige problemen oplevert voor de gezondheid en de stabiliteit van het pand", klinkt het in een persbericht.

Op langere termijn willen de gemeenten Vorst en Sint-Gillis een ambitieus project voor de buurt om tegemoet te komen aan de grote vraag aan openbare huisvesting, voorzieningen en groene ruimte. Tot die tijd staat het open voor voorstellen van tijdelijke gebruiken van de site.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni