Vrouw opgepakt voor poging doodslag na duw op metrosporen in De Brouckere

© tvb
| Metrostation De Brouckère

Dinsdagmiddag heeft een 51-jarige vrouw een andere vrouw op de metrosporen geduwd in metrostation De Brouckère. Het Brusselse parket voert een vooronderzoek naar poging tot doodslag. Het slachtoffer raakte niet gewond, omdat de metrobestuurder net op tijd nog een noodstop kon uitvoeren.

Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ. Op het perron van metrostation De Brouckère ontstond dinsdagmiddag een ruzie tussen twee vrouwen. Een van hen, een 51-jarige vrouw, duwde het slachtoffer daarop op de metrosporen.

"Dat gebeurde rond 13.30 uur", zegt parketwoordvoerder Dennis Goeman aan BRUZZ. Op dat moment kwam er een metro aan. "De chauffeur kon een noodstop uitvoeren en kwam op enkele meters van het slachtoffer tot stilstand. Het slachtoffer raakte op tijd weg, maar was daarna in shock. Dit had slecht kunnen aflopen."

Het slachtoffer, een 68-jarige vrouw, raakte niet gewond. De vermoedelijke dader, een 51-jarige vrouw, werd dinsdagnamiddag opgepakt door de politie. “De verdachte is gekend bij politie en gerecht voor feiten van geweldpleging”, aldus Goeman. “Ze is ter beschikking gesteld van het parket en wordt verdacht van poging tot doodslag, maar voorlopig is er nog geen onderzoeksrechter gevorderd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?