Vrouw van ontvoerder smeekt slachtoffer geen aangifte te doen

© Photonews

Twee mannen hebben donderdag klacht ingediend bij de politie omdat ze woensdagnacht het slachtoffer zouden geworden zijn van zware verkeersagressie. Een van de slachtoffers zou zelfs twee uur lang gegijzeld zijn. Nadat de man werd vrijgelaten, kreeg hij nog telefoon van de vrouw van zijn gijzelnemer met de vraag geen klacht in te dienen.

Volgens de slachtoffers, J. en S., vond de feiten plaats nadat ze woensdagavond op restaurant waren geweest in Anderlecht. Op de terugweg naar huis zou de bestuurder van een grijze Mercedes geweigerd hebben hen voorrang van rechts te verlenen. Toen J. toeterde zou de Mercedes hen een hele tijd gevolgd hebben, tot ze werden klemgereden door een Volkswagen, waarin vrienden van de Mercedes-bestuurder bleken te zitten.

J. en S. werden naar eigen zeggen uit hun wagen gesleurd en kregen klappen, waarna J. kon ontkomen en S. meegenomen werd. De man zou door de Mercedes-bestuurder meegenomen zijn tot in Zaventem, waar hij een tweetal uur zou vastgehouden zijn. Daar zou de bestuurder van de Mercedes een joint hebben opgestoken om te bedaren, waarna hij zijn fout zou hebben ingezien en S. opnieuw naar Anderlecht zou gebracht hebben. Die laatste kreeg zelfs de vrouw van de gijzelnemer aan de telefoon met een smeekbede om toch geen klacht in te dienen omdat haar man al bekend was bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?