| Lakensestraat (archieffoto)

Vrouw verkracht bij inbraak, verdachte opgepakt

© Chris Verhaeghe
02/11/2023

In Brussel is een man opgepakt die een vrouw zou hebben verkracht bij een woninginbraak, dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

“Op 1 november omstreeks 5u30 werd een bewoonster uit de Kastanjeboomstraat (die parallel loopt met de Lakensestraat, red.) in het centrum opgeschrikt uit haar slaap door lawaai in haar huis”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. Het slachtoffer was op dat moment alleen thuis en kwam oog in oog te staan met een inbreker. De man was de woning binnengeraakt door een raam open te breken.

“De verdachte was zeer agressief en zou het slachtoffer bedreigd, geslagen en verkracht hebben alvorens hij de woning doorzocht heeft en een aantal zaken gestolen heeft”, aldus de parketwoordvoerster.

“Nadat de verdachte de woning uiteindelijk had verlaten, heeft het slachtoffer zelf de politie gebeld. Omstreeks 8u kon die een verdachte oppakken. De man bleek in het bezit te zijn van verschillende spullen die achteraf van het slachtoffer bleken te zijn.”

“Er werd een onderzoeksrechter gevorderd, die besloot de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen als dader of medepleger, beroving met geweld of bedreiging, 's nachts, met inbraak, met een wapen, verkrachting en het dragen van een wapen met een doel.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni