Vrouw wordt wakker in taxi door chauffeur die met hand in haar broek zit

© Heetch

Een Brusselse taxichauffeur heeft zich vandaag voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een poging tot verkrachting. In september vorig jaar zou hij een slapende passagier seksueel hebben misbruikt. De man stuurde zijn kat naar de rechtbank en riskeert nu 30 maanden cel.

Het slachtoffer was in de ochtend van 1 september 2020 ingestapt in een taxi na een feestje. “Ze was onder invloed van alcohol en was tijdens de rit in slaap gevallen. Ze is wakker geworden toen de taxichauffeur haar begon te kussen op haar mond en in haar hals”, aldus de openbaar aanklager. “Haar slip was uit en zijn hand lag op haar geslachtsdeel. Toen ze zich verzette, heeft de man haar uit de taxi gezet en heeft hij al haar spullen op straat gegooid. De jonge vrouw werd nadien opgehaald door een vriendin, waarna ze klacht indiende.”

De taxichauffeur werkte voor Heetch, een applicatie waarmee je via de smartphone een taxi kan boeken. De man kon snel worden geïdentificeerd en werd opgepakt.

Na zijn arrestatie verklaarde hij dat het de jonge vrouw was die eerst avances had gemaakt toen hij vroeg om hem te betalen voor de rit. Zo zou het slachtoffer haar borsten hebben ontbloot en de man hebben betast. Maar het Brusselse parket gelooft die versie van de feiten niet. “De verklaringen van het slachtoffer zijn zeer coherent, terwijl de man geen details gaf en ontwijkend antwoordde. Uit de data blijkt ook dat de rit meer dan 40 minuten heeft geduurd, terwijl die maar 7 minuten had moeten duren. Daarenboven zijn er ook krassen aangetroffen op haar benen, wat wijst op seksueel geweld.”

Eerder al een klacht

De beklaagde is overigens geen onbekende voor de politie. Er was eerder al klacht ingediend tegen hem door een andere vrouw omdat hij haar ongepast zou hebben aangeraakt tijdens een taxirit. Inmiddels is zijn account op de applicatie Heetch geblokkeerd.

De openbaar aanklager vorderde vanmorgen 30 maanden cel tegen de man. “Na zijn vrijlating heeft hij meegewerkt met het onderzoek en zich aan alle voorwaarden gehouden. Daarenboven heeft de man ook een blanco strafblad. Ik was van plan om 30 maanden cel met probatie-uitstel te vorderen, maar aangezien de beklaagde vandaag niet aanwezig is, kan er geen probatie-uitstel worden toegekend.”

Het vonnis valt op 22 oktober.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?