| Azeddine A.O. is 24 jaar en woont in Sint-Gillis. Hij is bekend als rapper onder de naam Aze2dine. Een van zijn optredens op het Jacques Franckplein moest om veiligheidsredenen worden stilgelegd door de massale opkomst.

Wie zijn de leden van de Fioul Gang die een 16-jarig meisje kochten en misbruikten?

© BRUZZ
16/01/2020

2.000 euro. Dat is het bedrag dat een Brusselse bende eind november vorig jaar betaalde voor een 16-jarig Frans meisje, om haar daarna seksueel te laten misbruiken in een kelder in Ukkel. Maar wie zijn de voornaamste leden van de Fioul Gang, zoals de groep jongeren uit Sint-Gillis en Vorst zichzelf noemt?

Een maand lang werd het meisje verplicht zich te prostitueren in een kelder in Ukkel. Maar soms werd het slachtoffer ook tot seks gedwongen in hotelkamers. De politie kwam haar vorige week op het spoor nadat een kennis een foto van haar had ontdekt op een prostitutiesite.

De bende die verantwoordelijk is voor de ontvoering en het misbruik van het meisje bestaat uit zeven twintigers die bijna allemaal afkomstig zijn uit Sint-Gillis en Vorst. Youness Z., Azeddine A.O. en Soufiane S. worden gezien als de spilfiguren van de bende. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Brusselse raadkamer heeft vandaag de aanhouding verlengd van drie leden van de Brusselse stadsbende Fioul Gang.

Rapper

Volgens de politie is de 23-jarige Youness Z. de leider van de Fioul Gang, zoals de groep zichzelf noemt. Hij heeft al 35 inbreuken op zijn strafblad staan en regelde samen met zijn vriendin de afspraakjes met klanten. Z. schakelde zijn vriendin ook in om lingerie te kopen voor het meisje.

Het opvallendste bendelid is dan weer Azeddine A.O.. Hij is 24 jaar, woont in Sint-Gillis en is bekend onder zijn rapnaam Aze2dine. Zo moest een van zijn optredens op het Jacques Franckplein, waar de vriendengroep vaak rondhangt, door de massale opkomst van fans worden stilgelegd. De clip van zijn lied ‘Ouais, ouais’ haalt op YouTube vlot 300.000 clicks. Maar volgens de ex-manager van A.O., die in de zomer de samenwerking met hem stopzette, is niet Youness Z., maar wel Soufiane S. (20) de echte leider.

"Soufiane en Youness komen uit een achtergesteld milieu en lieten zich in met de verkoop van drugs om snel geld te verdienen. Azeddine is eigenlijk een brave jongen. Maar hij is gefascineerd door het misdaadleven en denkt dat het hem geloofwaardiger zal maken", verklaarde zijn voormalige manager.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Justitie , Samenleving , Fioul Gang , misbruikt meisje , kelder , Jacques Franckplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni