Wijkagenten van politiezone Noord testen tablet uit

© Photonews
| Slachtoffers van homofobe agressie vinden nog lang niet altijd de weg naar de politie.

De voorbije dagen liepen wijkagenten van de zone Noord met tablets in de hand rond in de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost. Die moeten ervoor zorgen dat het administratieve werk vlotter en foutloos verloopt. Het gaat om een pilootproject, dat bij een positieve evaluatie uitgebreid kan worden naar de andere politiekorpsen.

Weg met de grote fardes vol officiële documenten, schrijft de krant La Dernière Heure maandag. De politie gaat op initiatief van de gemeente Schaarbeek de digitale toer op. Met de tablets moet het administratieve werk van de bevolkingsdienst een pak sneller gaan.

Sneller, minder fouten en leesbaar

Denk bijvoorbeeld aan de registratie van je nieuwe adres, waarbij de politie je woonstgegevens op locatie komt controleren. De tablet maakt de informatie-overdracht makkelijker, voorkomt ook schrijffoutjes en bant onleesbaar gekribbel voorgoed. Voor de agenten zal het werk een pak sneller gaan en ook de burger zal minder lang moeten wachten op zijn registratie.

De wijkagenten van de zone Noord voeren een pilootproject. Als dat positief wordt geëvalueerd, kan de tablet uitgebreid worden naar de andere zones. Bovendien kan er ook getest worden met andere tools om het administratief werk te vereenvoudigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?